fredag 1 januari 2010

Vill du följa med denna blogg ner i mörkret...

Ett första blogginlägg för att kolla hur det ser ut helt enkelt...

Men jag kan inte låta bli med att komma med ett par tankar ändå... den här bloggen kommer att handla om sådant som många människor i Sverige sopar under det medvetnas matta, som de helt enkelt strutsar och väljer att inte se. Nämligen hatets fula och obehagliga uttryck...

Under nyårsaftonskvällen var det någon som tog sitt vapen, gick ner till moskén på Jägersro i Malmö. Denne ställde sig utanför fönstret till imamens kontor. Där fanns flera människor i rummet, de drack the och pratade medan imamen satt vid sitt skrivbord och arbetade vid sin dator. Personen utanför fönstret siktade. Eftersom imamen hade den mössa som imamer i vissa muslimska traditioner bär var det inte svårt för personen utanför att veta vem som skulle skjutas. Denna kramade av avtryckaren och ett skott small. Innanför fönstret stod en blomkruka och troligtvis nuddade kulan vid denna och ändrade riktning. Hade det inte varit så hade skottet träffat imamen i nacken, förmodligen med dödlig utgång. Nu blev det alhamdulillâh inte så.

Mycket talar för att detta var ett rasistdåd: någon ville skada eller t o m döda imamen på grund av att denne var muslim och invandrare.

Och så långt sträcker sig nu hatet.

Vill du se hatet, vill du se hur det formulerar sig hur det skriver och tilltalar människor som det utser som måltavla för sin illvillighet och tarvlighet, vill du verkligen det, så följ med denna blogg ner i mörkret...

/Abd al-Wâhid Yahya

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


4 kommentarer:

Mats O. sa...

Nice, fast på ett otrevligt sätt... kunde inte låta bli att blogga om det...

/M.O.

Anonym sa...

Större chans att det var en shia/sunni konflikt. Möjligtvis en syrian eller en sionist.

Ida D. sa...

Anonym, varifrån kommer så många spekulationer kring attacken mot imamen/moské i Malmö..?!
Är det första gången att man attackerar folk i Malmö-moské?
Hur många gånger brann Malmö-moské?
Hur många gånger misslyckade man att bränna upp moské? Hur många gånger kastade man soporna eller grishuvud?

...och är det så svårt att fatta vilka som ligger bakom liknande attacker med tanke på att högerextrema krafter bara växer i landet? Och vi vet alla att muslimhat är deras näring.
Sverigedemokraterna är bara välklädda nassar. Det måste man förstå i första hand innan man pekar ut någon annan grupp som du gjorde. Muslimer är "största hotet" - hörde du inte det?

AaW sa...

Shia/Sunni: Mig veterligen har det inte varit en konflikt mellan shia och sunni i Malmö på det viset. Det som sker i t ex Pakistan på tv-skärmen sker inte nödvändigtvis i Rosengård även om motsättningar mellan vissa grupper finns. Något våld mellan dem känner jag inte till.


Syrianer: Varför i hela friden då?
Ytterligare teorier kan vara att det skulle vara en markering av muslimer mot att moskén köpts upp av Libyen. Vad som talar emot detta är att det inte verkar ha skett någon förändring i o m uppköpet. Samma imam som innan, samma predikningar och samma besökare. De som inte gillar moskén och dess ledning eller inriktning gjorde det inte innan heller. Så varför försöka mörda imamen nu när man kunde har försökt innan?


Rasism är för mig det troligaste alternativet. Varför? För att det åtminstone sedan 11:e september 2001 har varit en massivt negativ rapportering om muslimer – nyhetsrapporteringen har handlat om radikala muslimer, al-Qaida, krigen i Afghanistan och Irak – vilket utan tvivel har färgat människors uppfattning om Islam och muslimer. Sverigedemokraterna som har en öppet islamfientlig agenda har ökat i antal anhängare. Antalet bloggar och hemsidor som för fram konspirationsteorin om en mångkulturell sammansvärjning där massmedia och politiker i något slags sverigehat förtiger invandringens negativa effekter, dvs. laglöshet, brott betingade av s.k. omvänd rasism som mobiltelefonrån och våldtäkter som begås av invaderare mot svenskar, islamism tillsammans med en kulturell och ekonomisk utarmning av det som återstår av Sverige.


Det hat som faktiskt finns mot muslimer är ett verkligt hat, det är inte ett påhittat argument i syfte att skapa skuldkänslor eller oberättigad empati hos den vanlige svensken, tvärtom, det är på riktigt. Precis som lasermannen i skuggan av Ny demokratis valaffischer kanaliserade sitt hat mot invandrare i en serie mord är det inte omöjligt att andra människor idag kanaliserar sitt hat på samma sätt.